sr

Кућа и боравишна дозвола у Србији

Кућа и боравишна дозвола у Србији
Кућа и боравишна дозвола у Србији

Велики број захтева за савете о куповини некретнина у Србији са могућношћу добијанjа боравишне дозволе подстакао је развој овог чланка. Пошто сте спремни да издвојите средства за куповину некретнина, онда је вредно размотрити све опције, а ја ћу сада описати једну од нjих.

Ако сте се већ определили и планирате да купите стан у вишеспратници у Београду или Новом Саду, спремни сте да проведете време тражећи паркинг место и уживате у радостима кретанjа по граду, прескочите овај материјал. Моји планови су да опишем изгледе и недостатке приватне куће у предграђу.

Предграђе и предграђе су различити. То је добро познато онима који су успели да купе плац на 10 минута од града пре пренатрпаности аутомобила. У овом чланку више бих волео да обратим пажнjу на предграђе Новог Сада у фрушкогорском региону, где се налазе веома интересантна брда, бујна вегетација за Србију и особена микроклима. Није да се на овом месту приближава светлост, има и других, ништа манjе атрактивних места, али је удаљено 10-15 минута од града, што је важно када је у питанjу вредност имовине.

На подручју које сам навео има пристојних парцела које пружају могућност стамбене изграднjе. Не продају га по деловима, не деле, а разлог је сасвим јасан, чекају да га одмах дају. Као што сам поменуо у другом материјалу, куповина земљишта од стране странца без стамбене зграде је искључена, али не искључује могућност стицанjа земљишта под српским правним лицем које су основали потенцијални власници земљишта са пасошима Руске Федерације. Оне. Технички, група заинтересованих може да формира правно лице, удружи велику парцелу, подели је на зоне и уреди према својим потребама. Последнjи део предлога тиче се разумног распореда будућег села, са разрадом комуникација, компетентног дизајна, удобних и ергономских објеката за развој коришћенjем савремених грађевинских технологија. Не, не, не говорим о покушају да се створи још једно село за богате лутке. По мом схватанjу, кућа на пар спратова са комфорним минимумом за породицу од 6 људи је оно што вам треба, а продати ако је потребно неће бити проблем (што може бити важно).

Предложена опција је сасвим добра као други дом где могу да се сместе старији родитељи и деца. У Србији је много више сунчаних дана него у Санкт Петербургу и Москви, а клима је суша.

Остаје само пронаћи истомишљенике, ангажовати адвоката, одабрати локацију и, у складу са стандардима заједнице, развити и одобрити развојни пројекат. Ако имате свој развојни тим (архитекта, овик, еом, вк), добијанjе локалних лиценци и грађевинских дозвола је питанjе времена и мало труда.

О, да, важно је напоменути да се по завршетку изграднjе и добијанjу важећих дозвола кућа са парцелама отуђује у корист сувласника предузећа, по поступку прописаном законом.

Питајте, „ко ће градити?“, а ја имам претпоставку да је изводљиво окупити групу интелигентних инженjера, али није проблем повући-вући и регрутовати локално.

Већ сам чуо аргументе из серије „Чему толике потешкоће када се може купити нешто спремно и добро?!“, али могу само да вам пожелим срећу у проналаженjу куће из снова у складу са стварношћу. Оно што сам описао је за оне који су спремни да уложе у прави производ који им греје душу за употребу и није срамота да га продају људима.

Морам да пренесем оно важно што људи могу заједно да ураде, нешто разумно, и ако вам се свиђа идеја, контактираjте мене.

Чланци категориjе

Куповина некретнине у Србији

Куповина некретнине у Србији

Оправданост избора куповине некретнине у Србији за руске државлjане уз деталjно разматранjе предности, мана, особина и суптилности регистрације.  Предности географског положаја Србије  Изнећу исклjучиво своје субјективно...
2023-04-18
Више
Изграднjа куће у Србији

Изграднjа куће у Србији

За изграднjу куће или објекта друге намене, у Србији ће од вас затражити знанjе прописаних процедура и поступност нjихове реализације. (!) С обзиром да је чланак на руском језику и да га читају углавном Руси, одмах упозоравам да г...
2023-04-19
Више