sr

Међународни транспорт робе

Међународни превоз робе
Међународни превоз робе

Међународна трговина омогућава землjи купца да набави и користи производе и технологије које су недоступне за производнjу у нjеговој землjи. Процес предвиђа ланац узајамно повезаних процедура уклjучујући претходно проучаванjе деталjа са накнадном испоруком робе из землjе произвођача или трговинског заступника произвођача у землjу купца. Описаћемо методологију коју применjују стручнjаци наше компаније.

Стручнjак за транспортну логистику

Главни задатак стручнjака за транспортну логистику јесте најбржа и најповолjнија припрема начина за испоруку робе. На основу података добијених од клијента и стручнjака за царинjенjе, израђује се оптимална рута и метода превоза. Независно од тога да ли се терет превози копнемим (друмским, железничким), речним, морским или ваздушним транспортом (авионом) стручнjаку су битни безбедност и цена превоза што јасно утиче на трошкове царинских плаћанjа (царине и пореза).

*цена превоза терета чини саставну компоненту царинских трошкова и на основу нjе се плаћа царина.

Стручнjак за царинjенjе 

Откриванjе поузданих царинских шифри омогућава стручнjаку за царинjенjе да разјасни да ли је могућ извоз робе из землjе пошилjаоца, да ли је могуће обезбедити царински транзит у землjама кроз које ће се терет превозити, и што је још важно, да ли је могућ увоз датог терета у землjу одредишта.

Ефикасна интеракција са стручним лицем за транспортну логистику омогућава да се на правилан начин припреми пратрћа документација, пронађу оптималне методе и рута за превоз терета као и да се сманjе ризици, цена испоруке и трошкови царинjенjа.

Поступак обрачуна цене превоза робе

Процедура запускается в работу по факту оформления клиентом заявки на расчет стоимости перевозки. На этом этапе от клиента потребуется указать страну и город отправления и доставки, а также некоторые известные клиенту свойства перевозимого груза. По факту оформления и подтверждения заявки к работе с полученными данными подключаются наши специалисты по транспортной логистике и таможенному оформлению, запуская процесс запроса у клиента необходимых для расчета стоимости детали.

Процедура се започинjе након што клијент састави захтев за обрачун цене превоза. У тој фази се од клијента тражи да наведе землjу и град испоруке као и поједине нjему познате особине терета који се превози. Након што је захтев саставлjен и потрвђен, на основу података добијених из захтева у посао се уклjучују наши стручнjаци за транспортну логистику и царинjенjе, тражећи од клијента неопходне деталjа за обрачун цене.

Поступак успоставлjанjа и утврђиванjа односа – уговор 

Паралелно с радом на захтеву клијента покреће се процедура саставлjанjа уговора којим се уређују односи и услови. Типски уговор се аутоматски склапа по шаблону коришћенjем података које је доставио клијент. За саставлjанjе истог биће искоришћени подаци које клијент наведе у оделjку "Компанија" и "Деталjи о банци" на ,,Личном налогу" на веб-страници (потребна је верификација броја телефона уношенjем кода из СМС поруке).

Побринули смо се и за оне који више воле покретанjе курсора по дисплеју и ручни унос деталjа о банци тако што смо типски образац ставили на линк "верзија за преузиманjе". 

Праћенjе статуса испунjенjа захтева

Ова процедура је у процесу израде.

Чланци категориjе

Превоз робе из Европе у Србиjу

Превоз робе из Европе у Србиjу

Организујемо превоз разне робе из земалjа Европе у Русију друмским и авионским транспортом, а такође и морским транспортом у случају транзита робе преко Турске. За транспорт је могућа и вангабаритне роба, роба с температурним режи...
2022-10-29
Више
Превоз робе из Русије у Србију

Превоз робе из Русије у Србију

Организујемо превоз разне робе из Русије у Србију друмским и авио транспортом. За тренспорт је могућа вангабаритна роба, роба с температурним режимом (камиони хладнjаче) итд. Будући да је Србија житница Европе, она производи квали...
2022-10-29
Више