sr

Пластична оплата

Употреба пластичне оплате за формиранjе темелjа, зидова, стубова, стубова и плафона
Употреба пластичне оплате за формиранjе темелjа, зидова, стубова, стубова и плафона

Пластична оплата за темелjе, стубове, зидове и међуспратне конструкције је несумнjиво згодно, технолошко решенjе које омогућава да се сманjе финансијски и временски трошкове изграднjе. Предности су очигледне. Једноставна монтажа (једна или две особе су доволjне) без трошкова за скупу резану грађу и рад на нjиховој обради и монтажи.

Затражите савет од специјалисте о економској изводлjивости употребе пластичне оплате

Више од 100 циклуса употребе, посебно ако се излива слој по слој лагани бетон (пенасти бетон), омогућава да се значајно сманjе трошкови, без гублjенjа времена. Коришћенjе пластичне оплате ће омогућити да се за кратко време бетоном или пенастим бетоном излију темелj, зидови или подови.

[object Object]Елементи пластичне оплате који се користе за изграднjу темелjа, зидова и међуспратних конструкција јесу панели различитих димензија са технолошким отворима за међусобно причвршћиванjе дуж чеоне површине и фиксиранjе одстојанjа између радних површина.

 

Пажнjа! Број и врсте панела потребних за реализацију задатака се сазнају на основу димензија пројекта. Пре наручиванjа елемената и компонената оплате, биће потребно да се нашем инженjеру достави фајл пројекта у програмима као што су AutoCad или Revite.

Пројектант је предвидео ситуације у којима постоји потреба да се прикуплjени периметар допуни панелима манjе димензије. За добијанjе панела од 70 цм доволjни су панели од 30 и 40 цм, а по потреби доволjно је попунити 110 цм, користи се склоп од два по 40 цм и једног од 30 цм.

Елементи пластичне оплате за темелj, зидове и плафоне/међуспратне конструкције, висине од 60 цм:

Ширина x Висина x Дубина Кг М2  
120 x 60 x 7,5 10,00 0,72 Купити
40 x 60 x 7,5 3,14 0,24 Купити
30 x 60 x 7,5 2,44 0,18 Купити
25 x 60 x 7,5 2,16 0,15 Купити
20 x 60 x 7,5 1,96 0,12 Купити

Елементи пластичне оплате за темелj, зидове и плафоне/међуспратне конструкције, висине од 30 цм:

Ширина x Висина x Дубина Кг М2  
30 x 30 x 7,5 1,35 0,09 Купити
25 x 30 x 7,5 1,20 0,075 Купити
20 x 30 x 7,5 1,06 0,06 Купити

Елементи пластичне оплате за темелj, зидове и плафоне/међуспратне конструкције, висине од 25 цм:

Ширина x Висина x Дубина Кг М2  
25 x 25 x 7,5 1,05 - Купити
20 x 25 x 7,5 0,93 - Купити

Елементи пластичне оплате за темелj, зидове и плафоне/међуспратне конструкције, висине од 20 цм:

Ширина x Висина x Дубина Кг М2  
20 x 20 x 7,5 0,80 - Купити

Склапанjе и фиксиранjе елемената пластичне оплате

[object Object]

Причвршћиванjе панела међусобно дуж чеоне површине обезбеђује се коришћенjем посебних пластичних клjучева чија ће се потребна количина морати узети у обзир приликом конкретног наручиванjа елемената оплате.

Пажнjа! Пре наручиванjа елемената и компонената оплате, биће потребно да се нашем инженjеру достави фајл пројекта у програмима као што су AutoCad или Revite.

[object Object][object Object]

Фиксиранjе размака између радних површина зидних панела обезбеђује се посебним пластичним цевима-размакницама потребне величине са поклопцима на врху.

Цев се може изабрати и исећи самостално према величини, међутим, за наручиванjе чеоног елемента треба узети у обзир унутрашнjи пречник - купасти, пластични поклопац.

 

Размакнице

Пречник Деблjина  
18 1,5 мм Купити
20 1,5 мм Купити
22 1,5 мм Купити
18 2 мм Купити
20 2 мм Купити
22 2 мм Купити

[object Object]

Чеони купасти поклопци штите површину плоче пластичне оплате од оштећенjа приликом контакта са размакницама. Поклопци су доступни у две верзије - Female и Male с различитим пречницима монтаже (18, 20, 22, 25, 26 мм).

 

 

[object Object]

На слици изнад је приказана пластични чеони купасти поклопац типа Female за цеви које фиксирају размак између плоча пластичне оплате.

[object Object]

На слици изнад је приказан пластични чеони купасти поклопац типа Male за цеви које причвршћују размак између плоча пластичне оплате.

[object Object]

Метална навојна шипка и специјалне анкер матице омогућавају фиксиранjе плоча пластичне оплате. Као и код случаја с цевима и поклопцима, навојне шипке се праве у различитим пречницима: 12, 15 и 20 мм.

(!) Приликом наручиванjа / куповине анкер матица, препоручујемо да обратите пажнjу за коју димензију навојне шипке је дизајнирана.

 

Навојна шипка

 Пречник (мм)  
12 Купити
15 Купити
20 Купити

Анкер матица за навојну шипку

Пречник (мм)  
12 Купити
15 Купити
20 Купити

[object Object]На слици изнад се види угаони елемент димензија 20 x 20 цм који омогућава да се оплата намонтира за монолитно изливанjе плафона/међуспратних конструкција.

[object Object]

На слици изнад приказани су елементи пластичне оплате који омогућавају формиранjе унутрашнjих и сполjашнjих углова.

Елементи пластичне оплате за формиранjе сполjних углова.

Ширина x Висина x Дубина Кг М2  
25 x 60 (В) x 7,5 2,75 - Наручити

Елементи пластичне оплате за формиранjе унутрашнjих углова.

Ширина x Висина x Дубина Кг М2  
10 x 60 (В) x 25 2,76 - Наручити
10 x 30 (В) x 25 1,50 - Наручити
10 x 20 (В) x 25 1,10 - Наручити

Као што је претходно поменуто, оплату могу монтирати један или два стручнjака. Панели су лагани, поступак је сличан склапанjу лего коцкица, ништа компликовано.

Прорачун броја елемената пластичне оплате потребних за изливанjе темелjа 

Приликом изливанjа темелjа тешким бетоном непожелjни су хоризонтални или вертикални „хладни шавови“. Из тог разлога се одређује број и састав елемената оплате потребних за изливанjе 100% запремине бетона.

Пажнjа! Пре него што наручите елементе и компоненте оплате, пошалjите нашем инженjеру фајл пројекта вашег објекта у Autocad-у или Revite-у.

Прорачун броја елемената пластичне оплате потребних за изливанjе темелjа 

Тешки конструкциони бетони

Приликом изливанjа зидова тешким конструкционим бетонима, пожелjно је избегавати вертикалне и хоризонталне хладне шавове. Хладни шавови су дозволjени у складу са одређеним технологијама, међутим, компаније које продају оплату ће вам урачунати потпуну превлаку, што може бити веома скупо.

Лагани ћелијасти конструкциони бетон (пенасти бетон)

Предлажемо да размотрите технологију изливанjа зидова армираним пенастим бетоном. Ова технологија ће омогућити изливанjе конструкције у слојевима, највише до 0,6 метара висине по изливанjу, што ће захтевати много манjе пластичне оплате. Поред уштеде на оплати, добићете сигурне, топле и ватросталне зидове уз значајну уштеду времена и новца избацујући потребу за изолацијом и малтерисанjем током процедуре. Пенасти бетон је одлична алтернатива за циглу и друге блоковске материјале!

Ugaoni element od plastične oplate 20 k 20 za monolitno izlivanje podovaIzgradnja monolitnih zidova od penastog betona pomoću plastične oplateKonusni, plastični završni poklopac (matični tip) za odstojnu cev koja fiksira rastojanje između panela oplateKonusni, plastični završni poklopac (muški tip) za odstojnu cev koja fiksira rastojanje između panela oplateSpajanje-fiksiranje zidnih elemenata od plastične oplate pomoću specijalnih plastičnih ključ-bravaNavojne šipke i livena navrtka za pričvršćivanje zidnih elemenata od plastične oplateKonusne, plastične završne kapice za odstojne cevi koje fiksiraju rastojanje između panela oplateOdstojne cevi sa konusnim, plastičnim završnim poklopcima za fiksiranje razmaka između oplatnih pločaKonfiguracija elementa montažne plastične oplate za formiranje temelja, zidova i plafonaPlastična brava sa ključem za spajanje i pričvršćivanje zidnih elemenata plastične oplateElementi plastične oplate za formiranje spoljašnjih i unutrašnjih uglova temelja, zidova i plafonaElementi plastične oplate za formiranje spoljašnjih i unutrašnjih uglova temelja, zidova i plafonaZadnja strana plastične oplate za zidove i plafone/podove, dimenzije 200 x 600 x 75 mmRadna površina plastične oplatne ploče za zidove i plafone/podove dimenzija 200 x 600  x75 mmZadnja strana plastične oplate za zidove i plafone/podove, dimenzije 400 x 600 x 75 mmRadna površina plastične oplate za zidove i plafone/podove dimenzija 400 x 600 x 75 mmZadnja strana plastične oplate za zidove i plafone/podove, dimenzije 1200 x 600 x 75 mmRadna površina plastične oplate za zidove i plafone/podove dimenzija 1200 x 600 x 75 mm

Чланци категориjе

Изграднjа зидова пенастим бетоном

Изграднjа зидова пенастим бетоном

Приликом избора материјала за изграднjу зидова, предлажемо да се као материјал узме у обзир монолитни пенасти бетон. Пажнjа! Не пенасти бетонски блок, већ монолитно изливанjе пенастим бетоном. Да би се разумеле предности, предлаже...
2023-06-17
Више
Полипропиленско влакно

Полипропиленско влакно

Полипропиленско влакно, фибер влакно је адитив за армиранjе. Он се јавлjа у облику танких ресица полипропилена, деблjине од 3 до 75 микрона и дужине од 2 до 40 милиметара (у зависности од намене грађевинске мешавине). Примена фибе...
2023-08-04
Више