sr

Стручнjаци за веб развој

Стручнjаци за веб развој

За многе лjуде, процес израде веб странице је повезан са одласком у дизајнерски студио, где ће вам услужно понудити да буде лепа и онаква каква желите, а вероватно ће вам чак и омогућити да учествујете у процесу, померате елементе и задоволjавате своје амбиције.

Међутим, да не бисте добили лепо упаковани „леш“, предлажем да се упознате са ликовима који живе у чајној кухинjи где се на професионалном нивоу припремају веб пројекти.

Почнимо од конобара - он је и администратор! Он је тај који прима вашу наруџбу, слуша, пита и одређује потребе вашег послованjа. Искуство администратора директно одређује форму у којој ће ваше желjе остварити шеф кухинjе – који је и менаџер пројекта.

*Најболjе решенjе би било да затражите везу са менаџером!

Професионални ниво потонjег одређен је бројем „ожилjака“, „избочина“ и присуством живих и успешних пројеката на мрежи. Оне. ово је искусан и искусан вебмастер који је својевремено поделио задатке дизајнерима и техничким стручнjацима како би постигао резултате (сманjенjе трошкова или зарада). Он ће поставлjати питанjа на која вероватно нећете имати одговор, али ово је нjегов задатак.

*Под „ожилjцима и избочинама“ подразумевамо неуспехе и неуспехе!

Менаџер пројекта окуплjа округли сто за којим се појавлjују вама непознати ликови.

Маркетиншки стручнjак ће свакако поставлjати питанjа о сврси и изводлjивости развоја, захтеваће тестиранjе хипотеза (реч је шта), тестираће их, оправдаваће разне и понекад неразумлjиве ствари, али он је тај који може да вас спаси од непотребних трошкова. .

*Болjе је веровати специјалисту, али је ипак потребно држати прст на пулсу јер постоје различити „маркетари“ о којима ће бити посебан чланак у коме ћу покушати да објасним принципе одвајанjа жита од куколjа .

Технички директор - говориће чудним и неразумлjивим језиком трговцима и другима. Зависи од тога које технологије треба да користите да би ваш пројекат испунио захтеве маркетиншког стручнjака (промоција) и да би се могао скалирати без потребе да се разбије оно што је већ изграђено.

Архитекта ће само правити белешке у свесци и уопште неће говорити.

ПИ је такође тих, али нjегов задатак је да израчуна цену посла, полажући сламке како би тим могао да се носи са задатком без оштећенjа касе компаније.

Шеф дизајнерске групе је строг и миран тип који ће мучити трговца и менаџера за сертификоване и договорене техничке спецификације (техничке спецификације) за сваки задатак.

Вероватно сте мислили да сваки дизајнер може да развије прави лого за вас „одједном“, и овде морам да вас исправим. Дизајн, као инженjерско решенjе, има неколико праваца, од којих је један „индустријски“. Ваш логотип не само да треба да буде јединствен (који се разликује од других регистрованих симбола), читлjив у ниској и високој оптичкој резолуцији у монохрому (једна боја) и у боји, да изазива дате асоцијације и, наравно, да буде универзалан за употребу у штампанjу и веб .

*Тешко је и набројати колико сам пута морао да „прегледам“ непролазно. Понекад пет пута поновите клијенту да се нjегов „ауторски“ лого не може користити, али... овај други инсистира на јединствености своје креације и као резултат тога се „отрезује“ само одбијанjем да региструје туђи лого. трговачки симбол у одговарајућем органу.

Оставимо лого за касније и схватимо дизајн витрине - главне странице вашег сервиса. Претпоставлjам да сте наишли на сајтове на којима или суштина понуде није очигледна, или нема потребе да тражите опције. Промена слика, икона са кратким објашнjенjем и потреба за окретанjем и скролованjем у потрази за опцијама.

Ваша јединствена продајна понуда и доступне опције морају стати на екран и на све уређаје! Брзина испоруке УСП (јединствене продајне понуде) и расположивих опција потенцијалном клијенту директно одређују број конверзија (трансакција)! Менаџер пројекта ће радити на овом, понекад нимало једноставном, задатку, идентификујући непотребно и дефинишући нагласак за дизајнера интерфејса.

*Опције - „позиви на акцију“ треба да буду очигледни за корисника!

Можете питати "шта је са програмерима!?" али морам да вас обавестим да док не одобрите све екране, корисничку и административну страну функционалност, повезиванjе ових специјалиста (који такође имају дистрибуцију по специјалности) је преуранjено!

Наставиће се…

Чланци категориjе

Развој веб-алата

Развој веб-алата

Развој било ког дигиталног, веб-базираног алата починjе од израде техничке спецификације. Под техничком спецификацијом се мисли на јасну формулацију, опис који уклjучује намену коначног производа за потрошача. Профилисани стручнjа...
2022-10-22
Више
Примери техничког дизајна веб страница

Примери техничког дизајна веб страница

Примери развоја техничког дизајна веб сајтова различитих типова, завршени током дужег периода активности са кратким описом намене и карактеристика. Приликом креиранjа овог материјала, свестан сам да ово неће бити једноставан проце...
2023-09-04
Више